Human Security Survey Zuid-Soedan 

Logo
Logo
Logo
Het doel van de Human Security Survey (HSS) is om mensen in conflictgebieden meer zeggenschap te geven over hun eigen veiligheid en bescherming. Deze onderzoeksmethode is door PAX ontwikkeld en wordt toegepast in Irak en Zuid-Soedan.

Human Security Survey in beeld

Hoe werkt de Human Security Survey?

Onze lokale partners in Zuid-Soedan verzamelen informatie over de veiligheid van burgers in conflictgebieden. Met vragenlijsten en interviews worden ervaringen, percepties en verwachtingen van mensen over hun veiligheid en bescherming in conflictsituaties vastgelegd: van mannen en vrouwen, jong en oud, en van verschillende gemeenschappen en religies.

De inzichten uit het onderzoek worden door PAX en haar partners gebruikt om lokale gemeenschappen te voorzien van informatie, waardoor zij gesprekken aan kunnen gaan met lokale overheden.

De inzichten worden gebruikt om bij de VN en nationale overheden, bij politie en het leger te pleiten voor interventies die beter aansluiten bij de verwachtingen van burgers over hun eigen veiligheid en bescherming. Door dit proces gedurende meerdere jaren voort te zetten, kunnen PAX en haar partners werken aan een duurzame verandering.

PAX werkt in Zuid-Soedan nauw samen met twee lokale partners: de Assistance Mission for Africa (AMA) en een opkomende samenwerking met The Catholic Diocese of Torit-Justice and Peace Commission (CDoT-JPC).

Meer weten?

Wil je meer weten over de Human Security Survey in Zuid-Soedan? Kijk dan op onze Engelse website: Human Security Survey South-Sudan of op protectionofcivilians.org.

Zie ook: Human Security Survey Irak

Contact

Anton Quist, Project lead Human Security Survey South Sudan, quist(javascript needed for readable email)paxforpeace.nl


Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen