Kernwapens moeten weg uit Nederland, steun PAX 

Logo
Logo
Logo
09 december 2020 |

Kernwapens moeten weg uit Nederland en de rest van de wereld! Ook als ze niet gebruikt worden, zijn ze levensgevaarlijk. De gevolgen van een ongeluk zijn niet te overzien. Met uw steun kunnen we onze strijd tegen kernwapens voortzetten. Help ons een kernwapenvrije wereld te bereiken.

Ja, ik steun PAX!

Al jarenlang voert PAX actie om kernwapens de wereld uit te helpen. Nu het Internationaal Verdrag tegen kernwapens in werking treedt, bereiken we een nieuwe mijlpaal. Het VN-kernwapenverdrag doet eindelijk wat tot nu toe geen enkel verdrag heeft gedaan: het verbieden van kernwapens. Dit is een krachtig signaal naar de paar staten die kernwapens bezitten: stop met deze bedreiging voor onze wereld.

Maar we zijn er nog niet. Het absurde is: Nederland heeft het verdrag nog niet getekend, terwijl een meerderheid van de Nederlanders vindt dat dat wel moet gebeuren. En er liggen nog kernkoppen in Volkel, Noord-Brabant. Dat kan toch niet? De Nederlandse regering heeft alleen politieke redenen om het kernwapenverdrag niet te tekenen. Maar massavernietigingswapens zijn niet iets om politieke spelletjes mee te spelen. Nederland kan met het VN-Kernwapenverdrag eindelijk afscheid nemen van deze onmenselijke wapens en de Amerikaanse kernwapens op een veilige manier uit Nederland verwijderen.

Waar wachten we nog op?
Anna Timmerman, algemeen directeur PAX: "Veel Nederlanders beseffen niet dat er nog kernwapens liggen in ons land. Deze wapens kunnen niet anders dan in één keer heel veel mensen doodmaken. Ze zijn oud en extreem gevaarlijk en daarom moeten ze weg."

Draag bij aan een kernwapenvrije wereld
Alleen met uw steun kunnen we onze strijd tegen kernwapens voortzetten. Wij zoeken daarom 100 mensen die 1000 euro willen bijdragen. Een bijzondere club mensen tegen kernwapens. Wij gaan door tot ook de Nederlandse regering kernwapens verbiedt. Ons werk vraagt een lange adem. Samen met u hebben wij die lange adem.

Wat doet PAX?
Met uw bijdrage komen wij in actie om de druk erop te houden bij de Nederlandse regering. PAX heeft het burgerinitiatief gestart dat Nederland dwong om als enige NAVO-land aan de onderhandelingen voor het belangrijke anti-kernwapenverdrag deel te nemen. We pakken grote bedrijven aan die in kernwapens investeren en starten debatten in de Tweede Kamer. Samen met u hebben wij het belangrijke antikernwapenverdrag de wereld in gebracht.

Ja, ik steun PAX!

Blijf op de hoogte van het werk van PAX. 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen